Follow-Follow

23 August, 2014

Today is BETTER then YESTERDAY


Hey guys. Good morning
Today Akhir bangun awal gila..
Dapat mimpi pasal benda yang da lepas..

Feel sad a lil bit to think about it..
It's like I dont deserve to be happy like a normal person..
Huh.. Anyway, it's just a dream..
There's no way mimpi tu boleh jadi kenyataan kan?
and even if mimpi tu betul jadi kenyataan..
So what?
I've been stronger before.. and I'm still STRONGER.

And know what? sebelum ni kalau Akhir dapat mimpi macam ni,
Akhir akan rasa down gila..
sangat-2 down sampai teary n tak boleh nak buat apa..
But today it feels different..
It's like I've been reborn stronger..

Apapun it's just a memory..
A memory need some sweet n bitter in it..
Maybe one day I will look back behind and smile..
N think.. Wow was it really me that have been through all this ?

Aha.. Thanks pada semua yang bersama Akhir sampai hari ni..
Of course.. Father, Mother and the two of my beautiful sister..

Also to all my best friends.
| ZUL | SHAWAL | SHAHIDAN | MAIL |  SHAFIQ | MAMAN |
| AFIQ | NAIM | FIRMAN |  ERIC | VIJAY | WAN | AIDY | AMIR |

Thank you for being with me through everything..
I know I can count on you guys..

And you.. yes YOU.. Thank you for fixing my broken heart   ..


Everything I know and anywhere I go
It gets hard but it won't take away my love
And when the last one falls, when it's all said and done
It gets hard but it won't take away my love.. 
(This is a lyric taken from my number ONE all time favourite song HERE 
WITHOUT YOU and yes MY LOVE means my FAMILY , FRIENDS & SPECIAL ONE)

Note: Done merapu for today.. Want to take a nap.. Stay safe guys.. Bye!

05 July, 2014

CAR .



Tengok jam baru 1830 ..
Arghh satu jam lagi nak berbuka .. Huhu ..
Anyway selamat berbuka la diucapkan pada yang membaca ni.. :)

Sekarang Akhir ada kat McD ..
Melepak kat sini lepas habis kelas Fisio tadi..

Ni nak cerita sikit ni,
Rasanya lepas da sihat nanti,
Akhir nak bawak kereta jelah..
Rasa macam motor + Akhir tak serasi LOL .

Tadi dok bincang dengan ayah ..
Kalau boleh Akhir nak keluar duit simpanan Akhir sikit..
Nak keluarkan kereta Preve.. Kereta idamanku.. Haha..

Ayah Akhir tak kisah..
Yang penting lepas ni sihat terus ambil lesen kereta..
Huhu.. Lecehnya nak ambil lesen ni..
Bukannya Akhir tak pandai bawak.. Lol..
Tapi apa boleh buat, takkan Akhir nak rasuah JPJ plak kan.. Haha

Btw, Selamat Berbuka lah korang semua yea.. :)

note : Kalau p bazar tu, jangan membazir.. Beli apa yang patut je okay.. Peace :)

13 June, 2014

Holidayyy after recover :)



Americano :3


Hello guys..
Assalamualaikum & Good morning .. :)
Fuhh lama gila Akhir tak update blog ..
Last post was nearly 3 months ago . dalam 74 hari lepas ..

Huhu rindunya kat blogg ni..

Btw Akhir ada kat starbucks ni..
Singgah sini kejap .. Ada internet ..
Lepas ni Akhir nak ke Hospital..
Ada fisioterapis ..

Hmm ..
Sebenarnya Akhir taktau nak update pasal apa ni.. Haha

Sekarang ni Akhir dah makin sihat..
Kaki dah boleh menapak.. But still kena guna tongkat lerr,.
Might be dalam 2 bulan lagi baru Akhir boleh buang tongkat .. :)
Tapi doktor kata Akhir dah makin kuat.. Hee ;)

Nak tau tak apa plan Akhir bila dah sembuh nanti?
Taknak ? Ok nak bagitau jugak .. Haha,,
Akhir ada perancangan nak pergi melancongg kt KOREA..
Seriously, Akhir da bincang dengan family Akhir..
Diorang izinkan tapi kena tunggu sembuh dulu.. :)

Doakan Akhir cepat sembuh yea...
Dapat tenangkan fikiran kt Negara orang.. Hee :)

Ops. Jam dah nak pukul 8 ni, Akhir nak gerak dulu ..
Stay safe guys! Bye! :D

psst : 2 Minggu lepas Akhir pergi kem Silat.. Ikut untuk makan-2 angin je..
Tak silat pun.. Huhu.. Akhir terharu sebab adik-2/abg-2 silat Akhir
semua banyak tolong Akhir kt sana..
Terima kasih ye korang :)

25 March, 2014

Greeting :)



Heyy guys..
I just can't sleep yet,
So I made a new Header..
Simple isn't it ? :)

Know what guys..
I think I really should stop being sad..
I mean.. Come on..

I have almost everythings..
A great father,
A loving mother,
2 caring sister,
A good friends,
and a beautiful girls that really loves me..

They're what I needed most in my life..
What makes me smile..
What makes me laugh..
They're my everything..
And I'm glad to have them..

What else is possibly better then this? :)


Note: I was hoping to recovering in the near future.. So then I can go to work..
Pray for me okay guys? Bye :)

25 February, 2014

Tales of the MAN



Woke up earlier this morning
Thinking..
What if death come to see me and life no longer be mine?

With a nice cup of coffee..
I answer my precious question..

No..
I'm not ready to die yet..

I want to stand again and walk around the beautiful Tea Farm on Cameroon..
Once again..
I want to cross the Venice river at the night and watch their beautiful coloured city..
Once again..
I have a dreams..
To seat under the Eifel Tower.. Drinking my tea as I watch people goes by
taken a picture for their memory..
I have a dreams..
To walk inside the Theatre Of Dreams Old Trafford Stadium..
and watch my favourite football team in the world plays..
I have a dreams..
To walk and sees the blue lake phenomenon at the Australia's beach..
And I've dreams of many more..
But most of all I just want to sleep..
I want to slept like when I was boy..
Give me that.. Just one more time..


03 February, 2014

9 December

Hey Guys..'Lama tak update blog ni.. Huhu..
Tengok title kat atas tu kan? Why 9 December? WHY??!
Huhu.. Tu tarikh keramat dalam hidup Akhir..
Pagi-2 da bangun niat nak lepak dengan member sepanjang hari ni, Tengok wayang..
Nak Enjoy..



Petang tu dapat la jugak enjoy..
Tapi malam tu, kitorang nak g makan n lepak kat pantai pulak..
Tiba-2 BOOM!

Akhir terlibat dengan kemalangan..




Malam tu Akhir hilang ingatan sekejap.. Haha
Semua Akhir tak ingat, n sedar-2 da ada kat dalam wad..
Paha dan Rahang Akhir patah..
Dekat paha tu, tulang Akhir terkeluar..
Dan untuk stabilkan balik, doktor terpaksa rentap..
RENTAP!! Ya Allah sakit sangat.. Ayah Akhir yang tengok pun sedih.. Huhu..
Rahang Akhir pulak patah empat sampai gigi Akhir jadi senget..
Tak boleh bukak mulut langsung..
Sepanjang masa kat hospital, Akhir just boleh makan bubur..
Glasses Akhir pulak tertusuk dekat dagu Akhir sampai koyak..

Esoknya, ramai betul peguam yang datang cari Akhir,
Semua nak berebut ambil kes Akhir sebab diorang kata Akhir tak salah..
Ye memang tak salah pun.. Sebab perempuan yg bawak kereta tu gila..
Tiba-2 berhenti depan Akhir so Akhir tak sempat brek n terlanggar la belakang dia
dengan kelajuan 80km/j.. B*d*h punya perempuan!
Ehh teremosi pulak.. Hehe Sory..

Lima hari lepas masuk wad, Akhir dapat buat operation ..
Untuk masukkan besi dekat PAHA dan RAHANG Akhir..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Dan tiga hari selepas tu Akhir dapat balik rumah..
TAPI.. Kena pakai tongkat.. Huhu..'
Doktor cakap kaki Akhir cuma akan sembuh selepas 6 bulan..

*Terapaksa la pakai tongkat ni for 6 bulan

Kalau ikutkan semuanya dah berlalu dekat 2 bulan dah..
Akhir cuma malas nak cerita kat blog ni.. 
Tapi hari ni rasa rajin pulak.. Hehe
Sekarang ni keadaan Akhir makin baik dah :)
Dah boleh makan KEPC dan MEKDI .. Haha



*XRAY paha Akhir yang dah dimasukkan besi dan skru


*Parut jahitan di paha Akhir


*Glasses yg mencalarkan muka Akhir dan Glasses BARU!! Hehe

Kadang-2 kita tak boleh jangka bila malapetaka nak datang,
Macam cerita Akhir ni.. Akhir tak bersalah dalam hal ni..
Kesilapan orang lain di jalan raya menyebabkan Akhir terpaksa tanggung semua ni..
Tapi semua yang berlaku ada hikmah.. In syaa Allah :)
Lagipun kes Akhir ni akan berlawan di mahkamah..
Doakan kemenangan Akhir yea?
Akhir harap akhir dapat pampasan atas semua kesakitan yang Akhir terima ni :)

Err guys, Akhir da penat menaip banyak-2 ni..
Hehe.. Stay safe on the road okay? :)

Note: Terima kasih buat semua yang melawat Akhir ketika di wad.. Ayah dan parents yang menjaga terutamanya.. Ahli-2 Persatuan Seni Silat Perguruan 3 Serangkai, serta tak lupa sahabat Akhir ZUL dan SHAWAL..Semoga Allah membalas kebaikan kalian..