Follow-Follow

12 February, 2012

StiLL WordLess ~



assalamualaikum readers . 
lama sudaa tak update blog..
masa takda laa , macam-2 masalah datang sebulan ni ..
kesihatan Akhir pun makin teruk last-2 ni..

okeyh now , ni nak story siked .
masa khamis lepas 9/2/2012 .
pagi katt sekolah , Akhir diserang sakit perut/GASTRIKK yang teruk ..
mula-2 tak rasa sakit sangat ,
tapi lama-2 duduk , perut Akhir mula rasa tak selesa ..
rasa sakit sangat BAGAI ditusuk-2 .

bila Akhir sandar kat kerusi , rasa sakit ..
bila baringkan kepala kat meja pun rasa sakit ..
sampai Akhir da taktau nak buat apa ..
nak cakap dengan cikgu shegann ..
so Akhir pergi la mintak izin dengan ustaz JASMI ,
nak keluar pergi tandas ..
tapi sebenarnya Akhir bukannya nak pergi tandas ,
Akhir just nak exercisekan badan , mana la tau time duduk-2 perot sakid
tapi kalau jalan-2 maybe sakitnyaa hilang ..

sudah , jalan-2 tu , Akhir baliklah ke kelass .
tapi makin lama perut ni makin sakit pulok..
bukannye makin membaik ..ish-3..
lama-2 ustaz perasan . 
tapi dia ingat Akhir just sakid perut cirit birit jee.
so Akhir diam la..
then , Akhir ikut dia pergi ke surau ..
sebab nak ambil
buku Latihan Akhir yang dia belum pulangkan ..
nahhh ,
masa kat dalam bilik ustaz la
perut Akhir da sampai ke tahap GABAN sakednyee .
dahh langsung tak boleh buat apa..
sakit sangat ..

lepas tuu , ustaz suroh berehat kat bilik dia ..
dia belikan Akhir air dengan roti ..
& carikkan Akhir minyak ANGIN CAP KAPAK 
okeyh , ustaz baik :) 
terhutang budi nieyhh , hehe .. :)

tapi lebih kurang 20 menit lepas tu ,
Akhir muntahkan balik roti dengan ayak(air) tu
oiii , pedih gila perut ni ,
Akhir tak boleh buat apa apa !
so Akhir rehat
dan baring dan tahan je la sakit perut ni kat bilik diaaa ..

tengok-2 jam da pukul 1:30 petang ..
so Akhir pun naiklah kelas .. sebab da nak balik ,
 so kenalah kemas-2 barang ..
dalam hati da fikir , lepas ni kena naik bas ..
harap-2 boleh tahan keadaan sesak-2 tuh ..
Harap-2 lah ,..

tapi tak boleh tahan ..
makin lama makin sakit perut ni dalam bas tuu..
so Akhir tido jelahh..
sedo-2 , membe cakap da sampai rumah..
.. Akhir diam , masuk rumah , masuk bilik , terus g TIDO .
bangun-2 lagi sekali , da pukul 6:00 petang ..

Okeyh kali ni kesakitan yang Akhir rasa paling dasyat sekali , 
sumpah Akhir tak boleh berdiri sebab perut ni sakit sangat..
then Akhir terus cakap ngn Ayah..terus g Hospital..
Fuhh , ibu da risau da , takut kena appendic macam Akak..
last-2 check in , alhamdulillah takde apa-2 ..
Just GASTRIK je..

almaklumlah Akhir kan memang jarang makan pagi ..
dan malam sebelum Akhir kena Gastrik tu pun Akhir tak makan apa-2..
Haha , doktor cakap
 ''kau ni kurus je dekk ,
banyak-2lah makan bagi gemuk siket''
''nanti balik rumah makan ubat dulu ,
baru makan apa-2 ,jangan bagi perut kosong''
okeyh insyALLAH doktor :)
lepas tu Akhir kena enjet da ... pehhhh , pedihh ..
HAHA, okeyh  tetiba Akhir rasa mengANTOK ..
so dalam kereta tu tetiDO DA .
sedar-2 JE , da dekat rumah ,
Makan ubat , makan roti , sambung tido balik :)

okeyh-2 ,
entry ni pun da panjang , cerita ni pun da abez ,
nanti korang malas nak baca lagi .
so cukuplah sampai sini .. byebyebyebyebeye..

psst : Akhir masih lagi rasa sakit kat perut .
masih lagi belum sihat sepenuhnya .
 Doakan Akhir sihat cepat ye :)


02 February, 2012

Kenapa macam ni.........


walaupun Akhir ni bukanlah sebaik semua ...
tapi Akhir pun manusia..
kenapa dalam 2 -3 minggu ni banyak sangat dugaan datang ?..
kenapa selalu rasa tak selesa ?..
Akhir letih ... 
Akhir cuma nak kebahagiaan ,kegembiraan..
tapi dugaan tak habis-2 datang ..
apa ni ?..
tiap-2 hari rasa tak sihat..
susah nak tidur..perasaan berdebar-2 datang..
Ya Allah..
apapun dugaan yang engkau berikan ,
tolonglah terus kuatkan aku...
kerana terkadang aku juga merasa lemah seperti manusia lain..
aku juga punya air mata yang sudah terlalu lama ditahan..


wordless ~ not in mood ...