Follow-Follow

01 January, 2012

# Happy New Year 2012 #






Hey ,, Selamat Datang 2012 .. diulangi .. Selamat Datang 2012 ..
Selamat Tinggal 2011 .. diulangi Selamat Tinggal 2011 ..

tahun depan Akhir da Form 4 da ..
kenapa cepat sangat masa berlalu ?? err ..
rase macam baru je masok form 1(2009) kat sekolah tu ..
teringat je time tu , skema-2 je kat sekolah ..
tak reti nak bajet-2 hensem semua ni ,, hew hew ..
lepas tu agak-2 rajin la jugak ,
sangat mendengar kata guru ..
dan yang paling penting , masa Akhir form 1 , 
dugaan yang Akhir terima tidaklah sehebat seperti ketika Akhir Form 3 ni :'(

Bila da masok form 2 pulak(2010) ,
da pandai nak bajet-2 hensem dan kacak .. ekehkehkeh
Tetapi , ada tapi .....
 form 2 mungkin tahun paling best Akhir buat masa sekarang ni la.. :)
sebab budak-2 sekelas form 2 Akhir yang paling majal kalau nak dibandingkan dengan budak form 1 atau form 3 Akhir ..
budak sekelas form 2 Akhir iaitu 2 Delima ,
adalah yang paling majal sekali di sekolah pada ketika itu 
hee , boleh dikatakan Cikgu Naza(Guru Displin Sekolah Kami) selalu jugak datang kelas kiteOrang sebab kelas kiteOrang ni adalah antara kelas yang paling bising ! 
di Sekolah ,, har har har ..
mase Akhir form 2 ni pown , adalah beberapa dugaan yang datang ...
tapi still tak sehebat dugaan ketika Akhir di Form 3 ..
apa pun 2010 juga adalah antara tahun terbaik Akhir ..

Okeyh-2 , cerita pasal Akhir form 3 pulak ea ,, semalam (tahun lepas 2011 leww) ..
Akhir mula berubah balik untuk tidak main-2 seperti di form 1,
baru nak sedar tahun tu PMR Lettew .. wakakakakaka
tapi .. seriusly ,,
tahun ni tahun yang paling hebadd dugaanya untuk Akhir ...
Bermula dari kemalangan Motor - Kaki patah .. ...
Kemudian tersingkir daripda Pertandingan Silat Olahraga Malaysia ...
dan lastly tersingkir daripada band sekolah ... paling menyedihkan..
Masih sedih dengan semua ni ..
Tapi semuanya sudah berlalu ... dan Akhir kena pandang ke hadapan ..
jangan berpatah kembali ... :')
One more , result PMR Akhir hanya cukup-2 makann ..
tak mengapalah , mybe tu lah kemampuan sebenar Akhir ..

Cukup untuk kisah Akhir 2011 ..
Kini Akhir hanya mampu berdoa agar tahun Form 4 Akhir (2012 !!)
tidak disusuli banyak dugaan seperti tiga tahun sebelum ni ..
Akhir berharap tahun ni dipermudahkan untuk segala urusan Akhir tak kiralah samada berlajar di sekolah ataupun apa sahaja urusan lain Akhir selagi Akhir masih hidup ..

Berikut adalah senarai azam tahun baru Akhir di 2012 

  1. Lebih taat kepada suruhan agama Islam , taat kepada Allah dan juga Ibu Bapa.
  2. Berlajar dengan lebih bersungguh-2 agar dapat menebus kegagalan di PMR dengan membawa pulang kecemerlangan di SPM.
  3. Lebih tabah dan tidak melakukan tindakan bodoh atau yang sewaktu dengannya jika ditimpa sebarang dugaan , masalah atau kekecewaan lagi .
  4. Kurangkan Online ,.
  5. Menjadi pengawas yang lebih tegas di sekolah .
dah lettew , kusyuk bebeno korang baca hihihi kantoi ,,
ini lah apa yang Akhir harapkan dan akan berdoa setiap hari untuk meraihnya..

Ya ALLAH ..
Moga 2012 ini dipermudahkan untuk hambamu yang lemah ini ..
AMIN ..

Psstt : Kalau korang perasan la , Style Akhir gelak-2 lain-2 dalam entry ni .. hehe .. Saje , excited nak tulis pasal 2012 ,.. Kejap , Akhir nak bagi pendapat sikett , bagi Akhir la kan Azam tu tak semestinya boleh diterapkan dalam hati kita hanya ketika ketibaan tahun baru je .. Misalnya , kalaula ade member korang tak nak berubah untuk tahun baru ni , tak semestinya dia kene tunggu 2013 baru dia boleh pasang azam untuk berubah .. Yang penting hati kita niat untuk berubah , walau bila-2 masa sekalipun , InsyaAllah akan dipermudahkan olehNYA .. :)

Moge bertemu lagi di lain entry , ADDIOS , 
Assalamualaikum ..
Dan Selamat Tahun Baru Semua .

3 comments:

wanie said...

hmm...btol2....xpyh tggu thun bru nx psang azam bru..

PEREMPUAN PATUT RETI MENJAHIT TAK?
KORANG RASA?
http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/perempuan-patut-reti-menjahit.html

syimi_sliss said...

yuupp :D stuju sngat2 , hehe . btw , Sy mendoakan supaya azam awak tercapai , Amin ~ bgos jugak azam yang baik kan ?

Nurul Amira said...

baiklah tuu SPM buat betul betul . AZAM abg tu mesti dilaksanakan . jangan cakp tak serupa bikin . hew hew gelak sapelah tukan. HEW HEW sekali lagi diulangi,ok