Follow-Follow

18 November, 2011

Terima Kasih :)



Assalamualaikum & SALAM sejahtera blogger.. :)
Lihat gambar di atas ? Ya , Blog saya yang masih mentah & muda yang dicpta sebulan lalu ,
kini mencapai follower yang ke -100 ,,
terima kasih kepada mereka yang selama ini sudi mem''follow'' saya ,
di samping memberikan tunjuk ajar kepada saya ..

Akhir kata , ucapan setinggi tinggi terima kasih diucapkan kepada saudara Gmey'z Purple
kerana menjadi follower saya yang ke 100 :) 
lawati saudara Gmey'z di http://aziman-hilmi.blogspot.com/ .. 

05 November, 2011

Salam 'ARAFAH ..


Hai semua ..
good morning ! =)
awal gile Akhir bangun hari ni..
rase bosan tetibe,
tu yang g update blog 2...
semua sihat x?
moge2 begitulah ye ..

hari ni 9 Zulhijjah/Sabtu ,5 November 2011..
tau x hari ni hari ape ?,
hari ni hari 'ARAFAH,
kalau berpuasa pade hari ni,
semua dose2 pada setahun yang lalu akan diampunkan Allah S.W.T..

perkara ini adalah sahih ,
kerana Rasulullah (salallahu alayhi wa salam) pernah ditanya tentang puasa pada hari ARAFAH
dan beliau (,salallahu alayhi wa salam) menjawab :
Puasa pada hari ARAFAH akan menghapuskan semua dosa2 setahun yang lalu 
dan setahun yang akan datang..


Puasakah saudara2 Islam Akhir hari ini ????
Jangan sia2kan kesempatan berharga ni ye ..
 =) ..


21 October, 2011

Asalamualaikum ..




aku tulis entry ni khas untuk seseorang..

first , aku nak ucap assalamualaikum ye , aku x kenal kau girls or boy ?,
tapi nampak sangat kau benci kat aku ?
sekurang2 nye aku x biadap mcm kau,
aku x penakut macam kau..

tulis kat shout box aku , xnak plak letak wbsite kau ?
lain kali bagi la tau kau sape keyh ?
jangan jadi pengecut ..

aku nak tnye la ,
aku buat BLOG ni,
ade kene mengena ngan MAK BAPAK kau ke?
ape yang aku share ade kene mengena ngan parents kau ke?
aku ade tulis sesuatu yang buat kau sakit hati ke?
hey, kau pown mesti da matang?
asal cam bebudak je perangai kau?

aku nak belagak pown ,
ni BLOG aku ,
pekene mengene ngan kau?
gaya kau macam orang x matang je?

keyh la,
mungkin kau x suke aku ?

tapi x payah la smpai nk mengaibkan aku ?
x payah la sampai nak maki2 aku ?
aku xde maki kau kn ?

kau cakap kau doakan aku berubah ?

tau pulak kau cerita pasal tuhan ?
abez yang kau maki bukan2 kat blog aku ni?
kau x fikir kau dosa ?

hey , terima kasih la kalau doakan aku,
tapi , paling penting sekali
kau jangan lupe untuk doakan diri kau sendiri ye..

ape2 pown , kalau aku buat dose yg besar,
ikhlas aku mintak maaf ..

tapi ingat bro,
Allah tu Maha Kaya ,
sekali kau cuba mengaibkan aku,
Berkali2 dye akan balas pada kau..
x selamat hidup kau dunia akhirat..

pikeyh la dosa kau sendiri ye..

memang x semua orang suka kita ?
tapi kita ni manusia
bukannye sempurna
so, jgn lah cuba untuk mengaibkan orang lain,
cerminkan diri sendiri dulu..

lebih baik fikir pasal dosa kau sendiri keyh..

btw ,
kalau aku ade buat dosa yang besar sgt pade kau,
skali lagi aku mntak maaf, aku xnak bergaduh keyh..
kita semua da cukup matang untuk berfikir..



assalamualaikum..





17 October, 2011

PSSP3SNM (Persatuan Seni Silat Perguruan 3 Serangkai Negeri Melaka)

Assalamualaikum guys..
boring,,,
so aku amek kesempatan ini ,,

untuk menceritakan tentang Persatuan Silat yang telah lama aku sertai
Ye,,
Persatuan Seni Silat Perguruan 3 Serangkai Negeri Melaka,,
Brape lame aku sertai xnak story ,,
yang aku nak story,

2 minggu lepas ade Festival Hang Tuah Melaka
dekat Istana Melaka..
aku da lupe bile tarikh dye,,
yang pasti hari Sabtu & Ahad

banyak persatuan Silat yang buat persembahan ,
bersempena dengan Festival tu,
termasok lah PSSP3SNM ,
so aku pown terlibat sekali,,

Haa,, ni pic time aku ngn PSSP3SNM
dekat Festival tu


certeka yang mane satu aku ?
haha,,
baris belakang , dua dari kanan, =)
hensem kan ? hehehe..
yang pasti, aku tengok banyak jugak budak silat lain yg handal2,, =)

aku sebenarnye da bersara daripd bersilat mase aku form 1 dulu..
sbb msalah kesihatan,,

tapi aku mula aktif balek tahun lepas , ..
aku pown x tahu knpe...
mybe sbb aku da sihat kot.. =)
tp bukan sepenuhnya..

ouh !!
lupe nak gtwu,,
dalam festival ni , aku dapat tempat kedua,
Anugerah Kapten Terbaik,

yeah,
aku kapten .. =) ..

keyh la,,
tu je aku nak share, 

da maghrib ni,,
nak solat ,, =)

bye2 guys...


Enjoy u'r Life keyh --- AkhiRoyz Fadzil 

Malas =="



Assalamualaikum & salam sejahtera guys2 semua,,
hari ini aku x pergi skola ,
weyh  bukan sebab aku malas la,

tp xde orang nak kejut aku pagi tadi,
haish,,semua tdo lena je ...= ="
aku rase da macam cuti skola pulak,,

ish3, 
anyway , aku x dapat nak on9 pagi td, coz 
CELCOM BROADBAND ni akan ade masalah bile hujan 
dekat taman aku ni plak hujan lebat , 

bengang seyh aku,
tapi xpela..
so aku nak kowang sume teka,
agak2 ape aku buat bile 
HUJAN LEBAT & CELCOM BROADBAND aku rosak ???

Haha , 
Jawapan dye ,,

--------------------------------------
aku TIDOWH ..
haha..
bez siot tido hujan2 ni...

sejuk je =)

kowang jgn amalkan macam aku ni ye..
aku ni penat coz bnyak aktiviti kat luar tiap2 hari minggu,
tu yang aku penat sangat tuwh
,,

da la ,, 
mata aku da macam ade besi skrg ni , 
NGANTOK seyh ..
rase macam nak tido lagi..

hee.. 
aku da bnyk merapu ni..
kowg layan je ..
bengong..haha...

da2 , aku nk tido ,,,
bye2 Guys..


enjoy u'r life keyh -    AkhiRoyz Fadzil =)

16 October, 2011

Guitarist =) ..

Assalamualaikum alls reader ,
hari ni aku nak cerita pasal gitar ..

Keyh2 , ni gitar aku ..
hehe..

Guys , 
orang cakap kalaw pandai main gitar 2 macho ?
yeke ?
biase2 je la..

kalaw macam aku
aku memang da lame pandai gitar , 
dari aku darjah 5 ,

2 pown bukan sebab ade sape2 ajar ,
aku belajar sendiri kat rumah..
gune buku chord ,,

time 2 pown aku bukan nye pandai main sgt
jaz basic2 dye je aku reti..
then aku jadi active ngn gitar ni mase aku form 1,,

aku belajar lebih mendalam ,
sehingga ke tahap leaadd gitar
time 2 la aku betol2 da pandai gitar ,
(konon expert la ni)
haha

nasihat aku la, 
kalaw kowg betol2 minat nk belajar gitar,
jgn belajar sowg2 macam aku,
susah,, aku ni pandai sebab 2 senang dapat ,,hee

kowg suroh la sape2 yg pandai main gitar 
ajar kowg ye..
then barulah kowg beli buku Chord Guitar & Scales
buku 2 jaz sebagai sokongan tambahn je,,

mane la twu member yg ajar kowg 2 tibe2 busy,,
so kowg try la siket2 
belajar sendiri gune bku 2 keyh..

hee, keyh la,,  2 je aku nk update hari ni, ngantok r 
ase nk tido je ..
keyh la...
bye2..
=)


enjoy u'r life keyh       - AkhiRoyz Fadzil

15 October, 2011

Layan sajaLAH ..

Assalamualaikum semua.. 
sihat tak ?
keyh2 , sekarang kowg tengok gambar ni jap ea.. 




Haha.. ade macam muke kowang kalaw putoz cinta x ?

da , sekarang aku nak share lagu yang aku cipta sendiri..

tajuk dye - Di MANA KESETIANMU ..

aku pown x ingat bila aku cipta lagu ni,,

arh,, kowg layan je la ,,

DI MANA KESETIANMU - 
hehe..

INTRO ; Am F G E


Am F G E

Saat ini ku kehilangan mu
Ku kenangkan kenangan yang lalu
tanpa dirimu disisikU
resahku tanpa hadirmu

BRIDGE ; Am F G E

Am F G E

mengapa mudahnya kau berjanji
dan tak mampu untuk kau kotai..
betapa hancurnya hatiKU
bagaikan ditusuk duri rindu , ohh..

F G E Am

ku mohon kau mengerti, tabahkanlah hati
mengapa runtuh setiamu
sia - sia saja pengorbananku
sekuat semampuku

AKU PASRAH apa yg terjadi
namun hatiku x mampu
menahaN sebak ini
air mataku mengalir


F G AM

semuanya keranamu - X3
hatiku hancur....


LIRIK    ; AKHIROYZ FADZIL
LAGU     ; AKHIROYZ FADZIL
anyway , aku terletak chord gitar skali..
kalaw pandai 2 try le main..
kalau x , buat bodoh je keyh..
haha...

keyh la,, ENJOY U'R LIFE..
BYE2...          - AkhiRoyz Fadzil

12 October, 2011

One Republic - GOOD LIFE =)

ONE REPUBLIC


BRO2 N SIS2.
aku minat betol dgn lagu dye ni..
GooD LIFE (my profile theme song)

lagu ni membawa maksod mendalam..
menceritakan betapa indahnya kehidupan..
x kira apa pun yg berlaku..

semangat bila aku dgr lagu ni.=)
eyh ?
kalaw pandai main gitar ,
try ar main lagu ni..

ni chord & lirik dye.. 
=).. layan..

intro :

F# B D#m C# x2

[Verse 1]

F#
Woke up in London yesterday
B
Found myself in the city near Piccadilly
D#m
Don't really know how I got here
C#
I got some pictures on my phone

F#
New names and numbers that I don't know
B
Address to places like Abbey Road
D#m
Day turns to night, night turns to whatever we want
C#
We're young enough to say

[Chorus]

F#                       B
Oh this has gotta be the good life
                      D#m  
This has gotta be the good life
                       C#
This could really be a good life, good life
[ Tab from: http://www.guitaretab.com/o/onerepublic/210294.html ]
F#                                B
Say oh, got this feeling that you can't fight
                     D#m
Like this city is on fire tonight
                       C#
This could really be a good life. A good, good life


F# B D#m C# x2

[Verse 2]

F#
To my friends in New York, I say hello
B
My friends in L.A. they don't know
D#m
Where I've been for the past few years or so
C#
Paris to China to Col-or-ado

F#
Sometimes there's airplanes I can' t jump out
B
Sometimes there's bullshit that don't work now
D#m
We are god of stories but please tell me-e-e-e
C#
What there is to complain about

[Bridge 1]

F#
When you're happy like a fool
B
Let it take you over
D#m
When everything is out
C#
You gotta take it in



[Chorus]



[Bridge 2]

F#
Hopelessly
I feel like there might be something that I'll miss
Hopelessly
I feel like the window closes oh so quick
C#
Hopelessly
I'm taking a mental picture of you now
'Cuz hopelessly
The hope is we have so much to feel good about


ENJOY UR LIFE KEYH.. peace .. =)
                      - AkhiRoyz -


11 October, 2011

This GOOD LIFE .. =)




siapa kata ketenangan itu tak wujud dalam kehidupan kita ?
ada..
kita yang menentukan bahawa ketenangan itu ada ke tidak dalam kehidupan kita..
apabila masalah datang , 
 ..bukankah lebih baik kita pergi mengambil wuduk 
dan terus bersujud kepadaNYA?


percayalah ,,
Allah akan memberikan ketenangan kepada
mereka yg mengingatiNYA..
adakah kamu kamu semua ni mengingatiNYA..?


sy yakin 
kamu semua mengingatiNYA..


jadi,
ingatlah semua..
kita yang menentukan ketenangan dalam diri kita..
=)..




                  a man who has peacefully -  AkhiRoyz ..


.......................

Hye Guys..


i 'm news here .. =)
boy yg baru belajar nk bloger2 ni ..
hee..
malas la nk cite panjang2..
kowg panggil je la aku akhir , roy ke atau last ke..
aku x kisah ..
ikut suka kowg la ye..=)
kalaw gajen2 tu,, follow la ye..
n kalaw lagi gajen3 2 add la aku kat facebook.. kt home belah kanan ade keyh..
kalaw gajen ye, x PAKSE .. hee =)

okeyh .. enjoy ur life .. bye2..